erradiacació violències masclistes

II Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes

Segona edició del Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes

Organitzat per l’Institut Català de les Dones tindrà lloc de forma virtual els dies 26, 27 i 28 d’octubre de 2020.  Aquesta segona edició comparteix amb la primera l’objectiu general de reunir a les persones professionals dels circuits de violència masclista, al personal de les Administracions  Públiques encarregades  d’intervenir  en  el  disseny  i  l’execució  de  polítiques  públiques  amb perspectiva de gènere, a les entitats de dones del territori i al conjunt del moviment feminista català.

Igualment   serà   una   oportunitat   d’interaccionar, tot i que virtualment, amb   els   espais d’activistes i investigadores en matèria de gènere i violències masclistes, amb la finalitat de generar la confluència d’una diversitat d’agents, en un espai que afavoreixi la suma del coneixement sobre les diverses teories i praxis feministes per a l’erradicació de les violències  masclistes, per  tal  de  convertir el  congrés  en  un escenari idoni per a la construcció d’aliances i el treball en xarxa.

En aquesta segona edició, el congrés té l’objectiu específic de posar de manifest l’impacte de la pandèmia en les violències masclistes, així com quines han estat les estratègies, aliances i aprenentatges que s’han generat entre la diversitat d’agents socials encarregats de donar resposta a les situacions de violència masclista en temps de la Covid-19.

Per fer-ho, comptarem amb convidades expertes i una programació dividida en tres grans blocs temàtics i diversos espais per construir el debat.

Amb el Bloc I: la Covid-19 i la violència estructural, es busca oferir una visió macro de com la pandèmia global ha evidenciat l’estructuralitat de les desigualtats i les violències que patim les dones.

En el Bloc II: les violències masclistes durant la pandèmia es farà una radiografia de la situació de les violències masclistes des de l’impacte de la Covid-19.

Per últim, amb el Bloc III: els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19 es posarà en valor la feina de les institucions, les  organitzacions i del moviment feminista per a adaptar-se als moments d’incertesa i dubte que deixa la nova normalitat.

Resum programa:

  • 26 d’octubre. Bloc I: La Covid-19 i la violència estructural
  • 27 d’octubre. Bloc II: Les violències masclistes durant la pandèmia
  • 28 d’octubre. Bloc III: Els aprenentatges i aliances que ens deixa la Covid-19

L'acte s'ha acabat.

Dies i horaris

Data

05 oct. 2020
Caducat!

Hora

08:00 - 18:00

Enllaç inscripcions

Programa e Inscripció
Institut Català de la Dona

Ubicació

Institut Català de la Dona
Online
Institut Català de la Dona

Organitzador

Institut Català de la Dona
Telèfon
93 495 16 00
Correu electrònic
icd@gencat.cat
Web
http://dones.gencat.cat/
Codi QR

Deixa un comentari

Go to Top