PROJECTE 2023

II Cicle formatiu per a la inserció laboral en clau de gènere

Projecte d’acompanyament formatiu i d’assessorament per la prevenció, detecció i abordatge de l’assetjament sexual en l’àmbit laboral per a les persones usuàries dels itineraris d’inserció laboral d’entitats especialitzades

Contribuim a erradicar les violències masclistes a l’àmbit laboral

D’acord amb l’estudi “Acoso sexual y acoso por razón de sexo en el ámbito laboral en España”, publicat el juny del 2021 pel Ministerio de Igualdad, així com els estudis que es fan a Catalunya, l’assetjament sexual als llocs de treball és una assignatura pendent.

En què consisteix?

El 2022, a partir de la nostra col·laboració amb la Fundació Formació i Treball, vam identificar les necessitats específiques que tenen les persones amb alta vulnerabilitat dins les entitats d’inserció laboral. Les hem recollit en un itinerari formatiu i d’acompanyament dissenyat per a aquest tipus d’organismes, que aquest 2023 posem en marxa amb tres entitats.

Amb totes elles treballarem al llarg d’aquest any seguint les fases següents:

1

En una primera sessió inicial, plantegem el punt de partida de l’itinerari. A partir d’aquesta trobada, s’escullen, conjuntament amb cada entitat, els perfils professionals adients per participar-hi.

2

En el desplegament de l’itinerari formatiu, fem cinc sessions (l’última de caràcter tàctic) amb els membres de cada entitat, comprometent-nos a transferir-nos al seu lloc de treball. Amb la formació, els ajudem a identificar què podem canviar en el seu àmbit per assegurar la transversalitat de la perspectiva de gènere i un millor acompanyament en casos d’assetjament sexual o per raó de sexe.

3

Finalitzat l’itinerari formatiu, cada entitat ha d’aplicar els conceptes que s’hi han treballat i compartir-los en un procés d’acompanyament específic. En aquest acompanyament, es posen en comú els treballs de transferència que han preparat els participants a la formació i també l’equip directiu, es decideix en quins punts es vol o es pot incorporar la perspectiva de gènere i s’elabora un full de ruta per incorporar la visió de gènere en tot el procés d’inserció laboral.

Acte de presentació 12/09/22

Acte presentació projecte “Per a la inserció laboral en clau de gènere” amb Formació i Treball i Fundació “la Caixa”

Formació per a la inserció laboral en clau de gènere
Formació per a la inserció laboral en clau de gènere
Formació gènere

Formacions

Formació de gènere
Fundació Sorli formacions empresa
Fundació Sorli formacions empresa

Amb el suport de:

Fundació La Caixa
FORMACIÓ INSERCIÓ LABORAL EN CLAU DE GÈNERE 2023