#25N 2021

Segones jornades sobre l’abordatge de les violències masclistes a l’empresa

Protocol contra l’assetjament sexual: del paper a la pràctica

#25N
Contra les violències masclistes a l’empresa

“Unes 400.000 dones reconeixen que han patit assetjament sexual a la feina els últims dotze mesos. Només tres de cada deu són capaces de denunciar-ho”. Estudi Ministerio de Igualdad, 2021

La darrera crisi social i sanitària ha posat en evidència, una vegada més, les múltiples desigualtats existents entre dones i homes també en l’entorn laboral. El sostre de vidre, el terra enganxifós, la bretxa salarial, les actituds i comentaris sexistes, et cetera. En aquest marc, les empreses tenim una gran responsabilitat social per contribuir a prevenir i erradicar les múltiples violències masclistes encara existents en aquest entorn.

En aquest sentit i en el marc del 25N, la Fundació SORLI organitza una Jornada de Treball amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis d’implementar el protocol contra l’assetjament sexual, oferint experiències que així ho demostren.

La jornada comptarà amb l’experiència de dues empreses amb una llarga trajectòria en disposar i activar el protocol i amb el punt de vista de les persones clau que en fan ús: professionals i usuàries. Per últim, volem tancar la jornada animant a les empreses que el tinguin, el comuniquin i l’activin sempre que sigui necessari, fent realitat la proclama “aquest és un espai de treball segur”.

Segones jornades sobre l’abordatge de les violències masclistes a l’empresa

Dia 1 de desembre de 9.30h a 11.30h en streaming

Protocol contra l’assetjament sexual: del paper a la pràctica

En el marc del 25N, la Fundació Sorli organitza una Jornada de Treball amb l’objectiu de donar a conèixer els beneficis d’implementar el protocol contra l’assetjament sexual, oferint experiències que així ho demostren.

Benvinguda 

 • Benvinguda institucional: En representació de l’Institut Català de les Dones
 • Benvinguda entitat: Anna Sorli Gorriz (Presidenta de la Fundació SORLI)
 • Presentació de la jornada: Berta Canals i Renau (Directora de la Fundació SORLI)

Experiències

 • Empresarials 
  • Institut català d’oncologia, Ana Rodriguez Cala (Directora d’Estratègia i Responsabilitat Social Corporativa).
  • Suara cooperativa, Laia Bonastra (Directora de Desenvolupament de Persones).
 • Experiències d’acompanyament. L’expreriencia de dos professionals.
 • Experiències d’assetjament. Vídeo recull de vivències de dones que han patit assetjament sexual a la feina. Diferents situacions, gravetats i solucions: què necessitaven o haurien necessitat en aquell moment i què les va ajudar?

Tancament de jornada

 • Recull de les principals estratègies a tenir en compte més enllà del protocol, més enllà del paper. A càrrec de Berta Canals i Renau.
 • Cloenda a càrrec de l’Anna Sorli Gorriz

Amb el suport de:

institut catala de les dones
Departament de treball, afers socials i famílies
Diputació Barcelona