Anna Sorli: la igualtat de gènere, el servei a les persones i l’empresa.

El fruit de les tres passions

Setembre de 2016, Premià de Mar. Un home fa explotar bombones de gas al seu propi pis. Ha volgut assassinar la seva muller. I ho ha aconseguit.

La dona, enèsima víctima de la violència de gènere, és una treballadora de Sorli.

La terrible explosió obliga a desallotjar immediatament dos edificis sencers. Passat el primer moment de consternació, l’empresa respon a la petició de l’Ajuntament i posa a disposició d’algunes famílies afectades el seu Hotel SORLI Emocions de Vilassar de Mar fins que puguin ser reallotjades.

Després SORLI, com a empresa, es posa en contacte amb les institucions públiques competents, sol·licitant formació i recursos per evitar que aquest tipus de fets puguin reproduir-se en el futur.

Aquí m’enduc una gran sorpresa: el que em proposen les administracions són solucions parcials, molt allunyades de la responsabilitat que entenc que hauria d’assumir, en termes d’igualtat, qualsevol empresa catalana. En aquell moment em queda clar que vull arribar més lluny, molt més lluny…

I aquí comença també el camí de Sorli cap a la igualtat, entesa com a valor indissoluble de la identitat empresarial del Grup SORLI.

En aquests quatre anys hem avançat moltíssim. Ens hem dotat d’un ambiciós Pla d’Igualtat, que preveu 140 mesures de gran abast en un termini de quatre anys. Per aplicar-lo i fer-ne el seguiment hem incorporat també a una agent d’igualtat.

Mentrestant, i arrel de tot plegat, es gestava en el meu cor un somni, el somni de sumar tres passions: la igualtat de gènere, el servei a les persones i l’empresa.

El fruit d’aquell somni és avui la Fundació SORLI, que té per objectiu promoure la igualtat de gènere al teixit empresarial de Catalunya.

El dia 23 de gener ens vam trobar totes i ens vam saludar i abraçar. I ho tornarem a fer. Ara, mentrestant, seguim lluitant per aconseguir que el camí cap a la igualtat no sigui una víctima més de la crisi sanitària. També en la reconstrucció, aspirem a la igualtat!

Anna Sorli